Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors gebouw Zeven Provinciën behaalt 3 sterren BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat

Persbericht, 27 november 2014

“Unieke duurzame prestatie voor monumentaal pand”

PERSBERICHT -  Het Haagse gebouw de Zeven Provinciën aan het Lange Voorhout is beloond met een 3 sterren BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat. Het gebouw behaalde scores voor het gebouw (“Asset”) en het beheer (“Management”). Tijdens de participantenbijeenkomst van de Dutch Green Building Council reikte DGBC directeur Annemarie van Doorn het certificaat uit aan John Schepens van MVGM Kantorenmanagement en Vincent van den Putten van CBRE Global Investors.

Het gebouw, dat gebouwd is in de jaren 20  van de 20e eeuw, is een prestigieus kantoorgebouw gelegen aan een van de bekendste straten van Den Haag, het Lange Voorhout. Het kantoorgebouw ter grootte van ca. 5.232 m2 heeft een zeer representatieve uitstraling met een natuurstenen gevel wordt gehuurd door notarissen- en advocatenkantoor BarentsKrans. In 2012 is het gebouw volledig gerenoveerd.

Unieke prestatie
In opdracht van het CBRE Dutch Office Fund is MVGM Kantorenmanagement de uitdaging aangegaan om een BREEAM-NL In-Use certificering voor het bijna 100 jaar oude gebouw te behalen. Na een intensief traject waarbij zowel verhuurder als huurder nauw betrokken waren, is een 3 sterren score (Very Good) behaald voor de onderdelen Asset (60,95%) en Management (56,40%). Dit is voor Nederland een unieke prestatie gezien de leeftijd van het gebouw.

BREEAM-NL In-Use

John Schepens van MVGM reageert op het behaalde resultaat: “Het was een mooi en intensief proces. De verschillende onderdelen van BREEAM-NL In-Use zetten alle betrokkenen aan het denken over hoe duurzamer en bewuster met het bestaande gebouw om te gaan. Het resultaat heeft ervoor gezorgd dat BREEAM-NL ook op de agenda staat bij de huurder voor wat betreft het gebruikersdeel.”

Duurzame resultaten
Doordat het pand in 2012 volledig is gerenoveerd, met als gevolg Energielabel B, scoorde het gebouw goed op het gebied van Energie. Ook wat betreft lichtregeling, temperatuurregeling, daglichttoetreding en uitzicht behaalde het monumentale gebouw duurzame resultaten. Dit resulteert in, naar de maatstaven van BREEAM-NL, een gezonde werkomgeving. Bovendien is het gebouw ideaal gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en het stadscentrum, ook de materialen in het gebouw zijn van duurzame aard.


Duurzame gebruiker
Annemarie van Doorn, directrice van de Dutch Green Building Council is blij met de inspanningen van alle partijen om het bestaande pand in Den Haag duurzamer te maken. In bestaand vastgoed ligt de grootste uitdaging in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Van Doorn: “De langjarige verbintenis van BarentsKrans met het gebouw, geeft aan dat gebruikers ook belang hechten aan een duurzame en gezonde werkomgeving. Dat vind ik een zeer hoopvol gegeven.”

Over de DGBC

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke netwerkorganisatie die streeft naar verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hiertoe beheert en ontwikkelt de DGBC onder andere het nationaal en internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL; hét meetinstrument om Nederlandse gebouwen, gebieden en projecten op hun duurzaamheidprestaties te beoordelen. Daarnaast leidt DGBC professionals op om beoordelingen te kunnen uitvoeren en duurzame maatregelen te initiëren. Naast het meten van duurzaamheid onderneemt de DGBC een veelheid aan acties, allemaal gericht op haar missie: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De stichting is in 2008 op initiatief van de markt opgericht door ABN Amro, Redevco, Dura Vermeer, SBR en de gemeente Amsterdam. Inmiddels telt de DGBC bijna 350 participanten.

 

 

« TERUG NAAR HET OVERZICHT