Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

Uitstekend 2e kwartaal 2014 en goede vooruitzichten voor WTC Amsterdam

Amsterdam, 24 juli 2014 –  WTC Amsterdam heeft in het tweede kwartaal van 2014 5 transacties gesloten met nieuwe huurders, in totaal voor 565 m². Met 22 zittende huurders is overeenstemming bereikt over de verlenging en/of uitbreiding van hun huurovereenkomst met een gezamenlijk metrage van circa 5.367 m². De leegstand (direct beschikbaar kantooraanbod) in WTC Amsterdam bedraagt ultimo juli 2014 circa 3.255 m². De retentiegraad m.b.t. kantoorruimte over het tweede kwartaal van 2014 is 89%.

Vooruitzicht 2014
In het 3e kwartaal van 2014 de overeenkomst met Kempen (11.200 m²) verlengd, zoals eerder gepubliceerdDe verwachting is dat er nog meer transacties worden afgerond die zorgen voor een afname van de kantorenleegstand tot onder de 2% per jaareinde (en derhalve een bezettingsgraad van ruim 98%).


Verhuur topsegment groeit

De cijfers bevestigen het beeld dat de verhuur van kantoren in het topsegment groeit in Nederland, waarbij de Amsterdamse Zuidas de absolute toplocatie is in Nederland. Voor het derde jaar achtereen is de Zuidas gekozen als beste kantorenlocatie van Nederland. De Zuidas kent een kantoorleegstand van gemiddeld 6,5%. Naast de kantorenontwikkeling is er veel aandacht voor woningbouw en andere voorzieningen. Deze menging van functies en levendigheid zorgt ervoor dat Zuidas een interessante investeringslocatie is voor internationale beleggers. Deze dynamische omgeving, maar eveneens de kwaliteit van het gebouw en de bereikbaarheid van WTC Amsterdam gaven de doorslag in de transacties. Ook de gunstige internationale prijsstelling ziet WTC Amsterdam als een voordeel voor bedrijven.

Bedrijven gevestigd in het WTC, zijn actief op zowel de internationale als de nationale zakelijke, dienstverlenende markt. Nieuwe huurders met een internationaal bereik zijn onder andere:

  • Opra Turbines International B.V., 165 m²
  • Lone Star Netherlands Acquisitions B.V., 154 m²
  • Brisdet B.V., 131 m²

De huurders die hun contract hebben verlengd of uitgebreid zijn onder andere:

  • Sandvik Mining and Construction B.V.
  • TSMC Europe B.V.
  • Private Label Manufacturers Association
  • Louis Dreyfus Holding B.V.

Over World Trade Center Amsterdam
WTC Amsterdam is in totaal circa 125.000 m2 Verhuurbaar Vloer Oppervlak (VVO) groot en het metrage kantoorruimte bedraagt ruim 113.000 m2 VVO. Naast kantoorruimte beschikt het WTC Amsterdam over een congres- en vergadercentrum, diverse restauratieve voorzieningen alsmede een groot aanbod aan ondersteunende winkels en voorzieningen. World Trade Center Amsterdam richt zich primair op het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn.


World Trade Center Amsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT