Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

WTC Amsterdam SLUIT 2013 goed af en ziet positieve ontwikkelingen in het huurprijsniveau

Amsterdam, 27/02/14– In het vierde kwartaal van 2013 heeft het real estate team van World Trade Center Amsterdam een fors aantal verhuurtransacties gerealiseerd, geassisteerd door Jones Lang LaSalle, DTZ Zadelhoff en CBRE. In totaal betreffen de transacties in Q4 4.455m². Afgelopen kwartaal zijn er 10 transacties gesloten met huurders die nog niet eerder gehuisvest waren in het WTC (goed voor 1.166 m²). Met 12 zittende huurders is overeenstemming bereikt over de verlenging van hun huurovereenkomst met een gezamenlijk metrage van 3.145 m2.

Gedurende 2013 heeft het WTC in totaal circa 21.250 m² verhuurd en verlengd, inclusief uitbreidingen van zittende huurders. De leegstand (direct beschikbaar kantooraanbod) in WTC Amsterdam bedraagt daardoor ultimo 2013 circa 3.000 m², wat overeenkomt met een leegstandpercentage van slechts 2,5%. Hiermee is de leegstand ten opzichte van eind 2012 verder afgenomen. De grootste direct beschikbare unit op dit moment is 1.023 m² en neemt daarna snel af naar ruimten tussen 20 m² en 284 m².

Naast de leegstandsontwikkeling is WTC Amsterdam positief over de ontwikkelingen van het huurprijsniveau, dat zowel bruto als netto is toegenomen. Dit wordt veroorzaakt door stijging van de bruto huurprijzen en afname van de incentives. WTC verwacht dat deze tendens zich in 2014 zal voortzetten.

Nieuwe huurders betreffen onder andere:

  • Sumisho Aero Engine Lease B.V., 260 m²
  • Jaran Capital B.V., 128 m²
  • Ericsson Telecommunicatie B.V., 52 m²

De huurders die hun contract hebben verlengd of uitgebreid zijn onder andere:

  • Robert Walters B.V.
  • Ace Tankers C.V.
  • KWPS B.V.
  • Strik advocaten en belastingadviseurs B.V.

World Trade Center Amsterdam
World Trade Center Amsterdam is een commercieel zakencentrum op de Zuidas, het commerciële en economische hart van Amsterdam, met meer dan 125.000m2 kantoorruimte. World Trade Center Amsterdam richt zich primair op het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn.

World Trade Center Amsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT