Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors sluit huurovereenkomst WTC Papendorp in Utrecht met UNIT4

CBRE Global Investors heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met UNIT4 voor het kantoorgebouw WTC Papendorp in Utrecht. Het betreft circa 6.800 m² kantoorruimte en 200 bijbehorende parkeerplaatsen.

CBRE Global Investors heeft voor de voormalige Capgemini Campus aan de Papendorpseweg een optimale invulling gevonden in de vorm van een WTC-formule (World Trade Center), de eerste in Utrecht. Het gehele complex omvat circa 44.300 m² vvo waarvan momenteel nog 28.000 m² voor verhuur beschikbaar is.

De aanwezigheid van dit WTC in Papendorp geeft een positieve impuls aan zowel de stad Utrecht als de regionale kantorenmarkt. Het WTC biedt kantoorconcepten met voorzieningen van hoge kwaliteit voor lokale en (inter)nationale ondernemingen en organisaties. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij andere succesvolle WTC’s zoals in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

CBRE Agency bracht de transactie met UNIT4 tot stand namens de verhuurder. Momenteel wordt onder leiding van CBRE Development Services de centrale publieke ontmoetingsruimte gerenoveerd. Daarnaast worden diverse (horeca)faciliteiten gecreëerd voor zowel huurders van WTC Papendorp als voor overige gebruikers in de omgeving. WTC Papendorp is onderdeel van het Dutch Office Fund van CBRE Global Investors.

UNIT4 is een Nederlandse softwareontwikkelaar die wereldwijd actief is in 19 landen. Het bedrijf zet een wereldwijde standaard voor bedrijfssoftware die snel veranderende organisaties in de commerciële en publieke sector helpt om in te kunnen spelen op interne en externe veranderingen.

Jos Andeweg, directeur UNIT4 Benelux & Frankrijk: Het kantorenpark en het pand ademen een zeer professionele sfeer uit die past bij de uitstraling die we als UNIT4 willen uitdragen. Pand Zuid van WTC Papendorp wordt de werkplek van collega’s die eerst op zes verschillende locaties in en rond Utrecht werkten. Deze concentratie van kennis is een goede basis om onze activiteiten op het gebied van ERP, HRM, payroll software, internet- en cloudoplossingen verder uit te bouwen.”

UNIT4 werd bijgestaan door Jones Lang LaSalle tijdens het volledige traject. Naast begeleiding vanuit Tenant Representation verzorgde het Strategic Advisory team de strategische huisvestinganalyse. Tétris Turnkey Solutions B.V., een dochteronderneming van Jones Lang LaSalle, verzorgt de turnkey projectinrichting in samenwerking met architect Jan des Bouvrie.

 

« TERUG NAAR HET OVERZICHT