Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

World Trade Center Amsterdam biedt kansen

Amsterdam, 11/08/14 De leegstand (direct beschikbaar kantooraanbod) in WTC Amsterdam is in het 3e kwartaal verder teruggedrongen naar 2.825m² en is daarmee één van de laagste leegstandpercentages ooit, namelijk slechts 2,5%. Het gemiddelde transactievolume m.b.t. nieuwe huurders bedroeg circa 150m². De grootste direct beschikbare unit op dit moment is 1.023m² en neemt daarna snel af naar ruimten tussen 20m² en 284m². Het aantal huurders is in het derde kwartaal gelijk gebleven.

Het aantal huurders in het WTC zal in de toekomst echter toenemen nu bekend is geworden dat NautaDutilh haar huidige kantoor (toren I) in het WTC gaat verlaten in 2016. Het beschikbaar komen van deze ruimte (circa 14.000m²) wordt uiteraard betreurd, maar de verwachting is dat de ruimte relatief snel verhuurd zal worden. De grote vloeren (circa 2000 m²) kunnen  eenvoudig gesplitst worden en bieden derhalve kansen voor zowel grote(re) als kleine(re) kantoorgebruikers. Het makelaarsteam, bestaande uit Jones Lang LaSalle, DTZ Zadelhoff en CBRE, zal samen met de afdeling Real Estate de verhuur verzorgen.

In het derde kwartaal van 2013 heeft het Real Estate team van World Trade Center Amsterdam  opnieuw een fors aantal verhuurtransacties gerealiseerd. Er zijn tien transacties gesloten met huurders die nog niet eerder gehuisvest waren in het WTC (goed voor circa 1.498m²). In totaal verlengden zevenendertig ‘zittende’ huurders hun bestaande overeenkomst met een gezamenlijk metrage van circa 8.275m² waarvan drie huurders zijn uitgebreid met een metrage van circa 634m² in totaal. Door deze transacties is de leegstand in het gebouw nog verder teruggelopen en bedraagt het aanbod (huidige leegstand en aanbod binnen een jaar) op dit moment circa 4.750m².

Bedrijven gevestigd in het WTC, zijn actief op zowel de internationale als de nationale zakelijke, dienstverlenende markt. Nieuwe huurders zijn onder andere:

  • Perennial Administration Services B.V., 409m²
  • Darwin Recruitment B.V., 318m²
  • DHA Vastgoed Beheer B.V., 119m²
  • Goodman Logistics Development B.V., 115m²

De huurders die hun contract hebben verlengd of uitgebreid zijn onder andere:

  • Sabic Capital B.V., een verlenging met 621m²
  • Projectbureau ZuidasDok, uitbreiding met 259m² en een verlenging met 793m²
  • Telfisa Global B.V., uitbreiding met 243m² en een verlenging met 527m²
  • United International Management B.V., een verlenging met 420m²

Over World Trade Center Amsterdam

Met meer dan 125.000m² Verhuurbaar Vloer Oppervlak is World Trade Center Amsterdam het grootste (kantoor)gebouw van Nederland. Het WTC beschikt over 113.000m²  kantoorruimte en 12.000m²  ondersteunende functies, waaronder winkels, diverse horeca-gelegenheden, een vergader- en conferentiecentrum alsmede bergruimte. World Trade Center Amsterdam is een commercieel zakencentrum op de Zuidas, het commerciële en economische hart van Amsterdam. World Trade Center Amsterdam richt zich primair op het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn.

World Trade Center Amsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT