Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors gunt eerste aanbestedingsproject in Nederland op basis van EMVI-model

Amsterdam, 11/08/14 – CBRE Global Investors en mede-eigenaar KanAM Grund Kapitallanlagegesellschaft, hebben als eersten in Nederland een kwaliteitsverbeteringsproject gegund via het Economisch Meest Voordelige Inschrijving-model (EMVI) met als nieuw onderdeel reductie van CO² op het gebied van transport van personeel, materiaal en afval. EMVI betekent dat inschrijvingen in een aanbesteding worden geselecteerd op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit. De CO²-reductie component houdt in dat er een meerwaarde is toegekend aan de emissiereductie.

Inschrijvers konden de vooraf berekende CO² reductie als target overnemen en daarmee punten scoren in de berekening van de aanbesteding. Op basis van deze berekening is BAM HABO bv geselecteerd als aannemer voor de renovatie. Op logistiek vlak wordt door de voorgestelde alternatieve manier van bouwen een CO² reductie van 60% gerealiseerd. De bouw omvat de herinrichting van de entree en de derde verdieping en een deel van de kantoorvloeren in het gebouw. bouAd adviesgroep bv is verantwoordelijk voor de bouwbegeleiding van de renovatie van Delftse Poort. Rietmeijer Concept + Interior Design tekent voor het ontwerp van de begane grond en derde verdieping. De renovatie en herinrichting van het gebouw omvatten de kantooretages, de entree en de derde verdieping. De eerste fase wordt opgeleverd in oktober 2014, de opleveringsdatum van de tweede en finale fase staat gepland op 1 januari 2015.

 Gebouw Delftse Poort, sinds 1991 volledig in gebruik door Nationale Nederlanden, komt medio 2014 voor het eerst sinds vijfentwintig jaar beschikbaar voor de verhuurmarkt en voor het publiek. In totaal komt er gefaseerd 40.000 m² vvo beschikbaar. Het gebouw is gelegen direct naast het vernieuwde Centraal Station in het Rotterdam Central District (RCD). Met de herinrichting geven de eigenaren een nieuwe en duurzame impuls aan de aantrekkelijkheid van het gebouw op de meest succesvolle kantoorlocatie van Rotterdam. Recente cijfers [1] laten zien dat het RCD voor het vijfde jaar op rij een sterke ontwikkeling laat zien in kantooropname, leegstandsontwikkeling, huurprijzen en aanvangsrendementen.

JLL, De Mik Bedrijfshuisvesting en CBRE zijn verantwoordelijk voor de verhuur van de beschikbaar komende ruimte in het gebouw.[1] Bron: JLL. Special: Rotterdam Central District

« TERUG NAAR HET OVERZICHT