Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors verkoopt acht Nederlandse kantoorgebouwen

Amsterdam, 06/11/13 – CBRE Global Investors heeft acht Nederlandse kantoorgebouwen uit het CBRE Dutch Office Fund verkocht. De portefeuille van circa 62,000 m2 is aangekocht door een joint venture tussen Goldman Sachs en OVG Real Estate.

Het transport van de gebouwen gelegen in Amsterdam (Olympic Offices, Vivaldi Offices I en II, Centerpoint I en II) , Rotterdam (Alexander Poort en Alexander Hof) en Den Bosch (Het Binnenhof) heeft donderdag 26 september plaatsgevonden.

ING Bank en FGH Bank traden op als financiers voor de koper.
Verkoper werd bij deze transactie begeleid door Jones Lang LaSalle en DTZ Zadelhoff.

Over CBRE
Het CBRE Dutch Office Fund is een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global
Investors (www.dutchofficefund.nl). CBRE Global Investors is een toonaangevende, wereldwijde, vastgoed vermogensbeheerder met EUR 67,8 mln* in vermogen onder beheer. Onze organisatie beheert investeringsprogramma’s over het gehele risico/ rendement spectrum voor beleggers wereldwijd.

Het CBRE Global Investors EMEA platform, met EUR 26 miljard* aan vermogen onder beheer, is één van de grootste en meest gediversifieerde vastgoedvermogensbeheerders. Het platform heeft 14 kantoren in 14 landen en beheert beleggingen in 17 landen in heel Europa. In Europa beheert CBRE Global Investors diverse programma's, waaronder Core / Core + en Value- Added strategieën via separate accounts en beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoed beleggingsfondsen in het Verenigd Koninkrijk, West- en Zuid-Europa, Centraal-Oost- Europa en de Scandinavische landen.

Over OVG
OVG Real Estate is een onafhankelijk vastgoedbedrijf, in 1997 opgericht door Coen van Oostrom (CEO). Sinds 2007 is OVG marktleider in de kantorenmarkt in Nederland en een snel groeiende speler in Europa. Het bedrijf is altijd koploper geweest in duurzaamheid en onderscheidt zich daarnaast door haar ondernemerschap, solide financiële positie, integriteit en sterke relatie met haar eindgebruikers. OVG is actief betrokken in internationale netwerken zoals het World Economic Forum, Clinton Global Initiative en Corenet en won in 2012 de CoreNet Global Sustainable Leadership Award.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT