Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors behaalt ‘Very Good’ BREEAM certificaat voor gebouw NieuwAmsterdam

Amsterdam, 23/09/13 - CBRE Global Investors heeft een 3 sterren ‘Very Good’ BREEAM-NL nieuwbouw ontwerpcertificaat behaald voor het multifunctionele herontwikkelingsproject nieuwAmsterdam in Amsterdam Zuidoost.

Het gebouw nieuwAmsterdam stamt uit 1984 en wordt in de periode 2011-2013 volledig herontwikkeld, waarbij het gebouw tot op de betonstructuur is gestript en opnieuw wordt opgebouwd. Architect Branimir Medic van ‘ Architekten Cie’ is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het huidige kantoorgebouw wordt omgevormd tot een multifunctioneel gebouw met 31.500 m2 kantoorruimte, 1.200 m2 horeca en hotel met 250 kamers. Het kantoorgedeelte heeft ‘Very Good’ BREEAM-NL ontwerpcertificaat behaald, onder meer door de toepassing van stadsverwarming en –koeling, nieuwe gevels en nieuwe energiezuinige installaties met hoog comfort. Ook is er in het ontwerp veel aandacht uitgegaan naar de onderdelen transport, water en management.

Het grootste gedeelte van het kantoorgebouw wordt gehuurd door Nuon Energy. Omdat Nuon duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, zijn Nuon en CBRE Global Investors bij het aangaan van de huurovereenkomst de ambitie overeengekomen, om het een 3 sterren BREEAM-NL te behalen De rest van het kantoorgebouw wordt gehuurd door ServiceNow.

Kantoorgebouw NieuwAmsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet- beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors (www.dutchofficefund.nl).

Het CBRE Ducth Office Fund is in het recent gepubliceerde Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) rapport genoemd als het meest duurzame kantorenfonds binnen Europa. Daarbij heeft het fonds voor het derde jaar op een rij opnieuw de ‘Green Star’status behaald. Dit betekent dat het fonds bovengemiddeld scoort op zowel het beleidsmatige vlak als op de implementatie van het beleid.
CBRE Global Investors werd geadviseerd door BBN adviseurs, voor het behalen van dit BREEAM-NL certificaat. Bureau Veritas trad op als assessor voor dit project.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT