Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors wint Groene Baksteen prijs voor meest duurzame belegger van Nederland

Amsterdam, 23/09/13– CBRE Global Investors heeft de ‘Groene Baksteen’ gewonnen voor de duurzaamste vastgoedbelegger van Nederland tijdens het jaarlijkse Vastgoedsymposium, georganiseerd door Jones Lang Lasalle, op 17 september in Scheveningen.

De Groene Baksteen is gekoppeld aan de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Nominatie voor de Groene Baksteen vindt plaats op basis van de resultaten van Nederlandse deelnemers aan deze benchmark. Deze is gericht op duurzaamheidsbeleid en duurzaamheidsinitiatieven van institutionele beleggers en vastgoedfondsen.

Uit de GRESB-resultaten blijkt dat CBRE Global Investors de hoogst scorende Nederlandse deelnemer is binnen de benchmark van 543 vastgoed bedrijven en fondsen wereldwijd. Voor het vierde jaar op rij staat CBRE Global Investors in de top 3 van de GRESB rating Daarbij is het Dutch Residential Fund het meest duurzame woningfonds wereldwijd, is het Dutch Office Fund het hoogst scorende kantoren fonds in Europa en is het Dutch Retail Fund koploper in de benchmark binnen Nederland. Vergeleken met 2012 verbeterde CBRE Global Investors volgens Jones Lang Lasalle de resultaten binnen dit segment met 27 procent. CBRE Global Investors steeg in de Global Overall Ranking van plaats 46 naar plaats 8 en staat met drie fondsen in de top 5 van de GRESB (Dutch Office Fund, Dutch Retail Fund en Dutch Residential Fund).

Pieter Hendrikse, CEO CBRE Global Investors EMEA zegt: "Het winnen van deze prijs is erg belangrijk voor ons. Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda en is een geïntegreerd onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsprocessen. We zien deze prijs dan ook als een erkenning van de markt voor onze toewijding."

« TERUG NAAR HET OVERZICHT