Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors internationale koploper duurzaamheid

Amsterdam, 11/09/13– CBRE Global Investors heeft met de drie Nederlandse fondsen, in zowel de winkel-, woning- en kantorensector, de internationale top behaald in het jaarlijks GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) onderzoek. Daarnaast zijn alle drie de fondsen door GRESB benoemd als ‘Green Star’.

Binnen deze benchmark is het CBRE Dutch Residential Fund wereldwijd het meest duurzame woningfonds. Het CBRE Dutch Office Fund is het meest duurzame kantorenfonds binnen Europa (inclusief de UK) en het CBRE Dutch Retail Fund is het meest duurzame winkelfonds van Nederland.

De fondsen behaalden daarnaast alle drie ook de status ‘Green Star’. Dit betekent dat zij bovengemiddeld scoren op zowel het beleidsmatige vlak als op de implementatie van het beleid. Het CBRE Dutch Residential Fund is het enige woningfonds ter wereld dat deze ‘Green Star’ status bereikt heeft. Het CBRE Dutch Office en Retail Fund haalden deze status voor de derde keer op rij.

GRESB is een non-profit organisatie die als doel heeft om diepgaand, onafhankelijk onderzoek te doen naar de duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles. GRESB is een samenwerking van vooraanstaande en grote institutionele investeerders en de Universiteit van Maastricht. De vastgestelde benchmark is gemeten over peiljaar 2012, met data van 543 vastgoed bedrijven en fondsen, over in totaal 49.000 gebouwen.

Hoe dit resultaat bereikt is, is te lezen in het recent gepubliceerde Sustainability Report van CBRE Global Investors, welke als bijlage is meegestuurd en tevens te vinden op www.sustainabledutchfunds.com. In het rapport wordt ingegaan op de prestaties van drie Nederlandse fondsen (het CBRE Dutch Residential-, Office- en Retail Fund) en de manier waarop de investment manager (CBRE Global Investors ) zelf met duurzaamheid bezig is.

Download het persbericht 

« TERUG NAAR HET OVERZICHT