Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

WTC AMSTERDAM verhuurt totaal 24.300m2 in 2012

Amsterdam, 07/02/13 - In de tweede helft van 2012 heeft het real estate team van World Trade Center Amsterdam, geassisteerd door Jones Lang LaSalle, DTZ Zadelhoff en CBRE, opnieuw een fors aantal verhuurtransacties gerealiseerd. In totaal betreffen de transacties in Q3 en Q4 circa 17.400m². Samen met Q1 en Q2 is er in 2012 ca. 24.300m² verhuurd en verlengd.

Er zijn 14 transacties gesloten met huurders die nog niet eerder gehuisvest waren in het WTC (goed voor circa 2.200m²). In totaal verlengden 23 ‘zittende’ huurders hun bestaande overeenkomst met een gezamenlijk metrage van circa 12.400m². Zestien huurders zijn uitgebreid met een totale oppervlakte van 2.500m².

Een grote bestaande huurder van het WTC Amsterdam is IMC B.V. Zij hebben uitgebreid en verlengd. “IMC heeft gekozen voor verlenging van haar huisvesting in het WTC en heeft haar kantoorruimte onlangs aan een grondige renovatie onderworpen. Ook heeft IMC de kantoorruimte in het WTC verder uitgebreid met als doelstelling twee vestigingen samen te kunnen voegen, door de medewerkers in de vestiging in Delft te herhuisvesten naar het WTC. . IMC heeft zich bij haar keuze laten leiden door de uitstekende locatie van het WTC, het hoge niveau van de voorzieningen en de prima bereikbaarheid.”

Een andere bewoner van WTC Amsterdam is Stichting IMC Weekendschool. Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan gemotiveerde jongeren uit sociaaleconomisch zwakkere wijken. De weekendschool heeft inmiddels negen vestigingen in zeven steden in Nederland. Op de weekendschool krijgen jongeren tussen de tien en veertien jaar, tweeënhalf jaar lang, iedere zondag les van vrijwillige professionals die vertellen over hun beroep. WTC Amsterdam heeft, naast duurzaamheid en energiezuinigheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan en heeft in dat kader de kantoorruimte voor IMC Weekendschool verlengd voor de komende 5 jaar d.m.v. sponsoring.

Bedrijven gevestigd in het WTC, zijn actief op zowel de internationale als de nationale zakelijke, dienstverlenende markt. Nieuwe huurders met een internationaal bereik zijn onder andere:

• Greenberg Nielsen B.V., 620m²
• Alvarez & Marsal Benelux B.V., 465m²
• Wind Development Fund Management B.V., 403m²
• DTEK Holdings B.V., 345m²
• CLSA B.V., 204m

De huurders die hun contract hebben verlengd of uitgebreid zijn onder andere:

• IMC B.V.
• SKON Kinderopvang B.V.
• Private Label Manufacturers Ass.
• Sandvik Mining and Construction B.V.

Over World Trade Center Amsterdam

World Trade Center Amsterdam is een commercieel zakencentrum op de Zuidas, het commerciële en economische hart van Amsterdam, met meer dan 125.000m2 kantoorruimte. World Trade Center Amsterdam richt zich primair op het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn.

World Trade Center Amsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

Download het persbericht

« TERUG NAAR HET OVERZICHT