Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

CBRE Global Investors en PostNL verduurzamen gezamelijk de Groene Toren in Den Haag

Den Haag, 04/06/2012 – CBRE Global Investors heeft vorig jaar een overeenkomst gesloten met PostNL voor een grootschalige duurzame renovatie van zijn hoofdkantoor, de zogeheten ‘De Groene Toren’ aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag.

De Groene Toren is een hoogwaardig kantoorgebouw van meer dan 28.000 m2 in het Beatrixkwartier in Den Haag en een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

De renovatie heeft circa een jaar geduurd waarbij het gebouw van energielabel G naar energielabel B is gegaan. Bijzonder is dat PostNL het gebouw tijdens de renovatie in gebruik heeft kunnen houden. De verduurzaming van het bestaande kantoorgebouw (gebouwd in de eerste helft van de jaren 80) is onderdeel van een nieuw gesloten huurovereenkomst. Na de renovatie is de capaciteit van het gebouw uitgebreid van 1.000 werkplekken naar circa 1.350 werkplekken. PostNL heeft daarom de huur van drie andere kantoorgebouwen kunnen opzeggen.­ De renovatie is het resultaat van een intensieve samenwerking in de afgelopen maanden en past binnen het duurzaamheidbeleid van zowel CBRE Global Investors als PostNL. Vrijdag 1 juni is het hoofdkantoor van PostNL heropend.

De Groene Toren is onderdeel van Den Haag Nieuw Centrum, het zakelijk gebied van Den Haag, waar CBRE Global Investors en PostNL partner van zijn (www.dhnc.nl).

Downloads het persbericht.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT