Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

Historisch lage leegstand van 2,6% in WTC Amsterdam

Den Haag, 19/04/2012 – Het Real Estate team van World Trade Center Amsterdam heeft in het eerste kwartaal van 2012 een historisch lage leegstand van 2,6% gerealiseerd. Geassisteerd door Jones Lang LaSalle, DTZ en CBRE Agency, zijn er 8 nieuwe verhuurtransacties gedaan, in totaal betreffen de transacties ongeveer 2.745 m². Aan het einde van het eerste kwartaal van 2012 bedroeg de leegstand 2.975 m² en daarmee 2,6% van de circa 115.000 m² kantoorruimte. Het aanbod met een beschikbaarheid binnen een jaar bedroeg op dat moment circa 8.000 m².

De nieuwe verhuurtransacties zijn goed voor in totaal circa 870 m², daarnaast heeft een bestaande huurder de bestaande overeenkomst verlengd en zeven huurders hebben hun metrage uitgebreid met in totaal circa 1.875 m².

Bedrijven gevestigd in het WTC, zijn actief op zowel de internationale als de nationale zakelijke, dienstverlenende markt. Nieuwe huurders met een internationaal bereik zijn onder andere:

•          Wegener Media B.V., 205 m²
•          Paradigm Geo B.V., 105 m²
•          Broodbakker Simon Meijssen, 90 m²

De huurders die hun contract hebben verlengd of uitgebreid zijn onder andere:

•          Linklaters
•          Sandvik Mining and Construction
•          CRH Nederland B.V.
•          Dyned Europe B.V.
•          Oiltanking Europe B.V.

Vanaf medio mei biedt WTC Amsterdam ook volledig ingerichte kantoorruimten (5,4*3,6 m) aan, welke geschikt en volledig ingericht zijn voor 1 of 2 personen. Het betreft in totaal 23 kantoorruimtes, welke standaard zijn voorzien van meubilair, netwerkbekabeling alsmede draadloos internet, vaste telefoon met optionele telefonisteservice. De schoonmaak en beveiliging is tevens geregeld. De looptijd is voor onbepaalde tijd en de huurprijs is afhankelijk van de opzegtermijn cq. gewenste flexibiliteit.

Over World Trade Center Amsterdam

World Trade Center Amsterdam is een commercieel zakencentrum op de Zuidas; het commerciële en economische hart van Amsterdam met meer dan 115.000 m² kantoorruimte. Naast kantoorruimte beschikt het WTC Amsterdam over een congres- en vergadercentrum, diverse restauratieve voorzieningen alsmede een groot aanbod aan ondersteunende winkels en voorzieningen. World Trade Center Amsterdam richt zich primair op het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn.

World Trade Center Amsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

Downloads het persbericht.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT