Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

Nuon huurt 26.000 m2 kantoorruimte in gebouw Nieuw Amsterdam

DEN HAAG, 15 maart 2012 N.V Nuon Energy, een dochteronderneming van Vattenfall AB, en CBRE Global Investors Nederland hebben een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor circa 26.000 m² kantoorruimte in gebouw nieuwAmsterdam in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw zal naar verwachting in de eind 2013 door Nuon in gebruik worden genomen. NieuwAmsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund.

Het gebouw nieuwAmsterdam stamt uit 1984 en wordt de komende jaren volledig herontwikkeld, waarbij het gebouw tot op de betonstructuur zal worden gestript en opnieuw wordt opgebouwd. Architect Branimir Medic van de Architekten Cie. is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het huidige kantoorgebouw wordt omgevormd naar een multifunctioneel gebouw met ca. 29.000 m² kantoren, 8.400 m² hotel  en 1.500 m² horeca. Samen met de vele voorzieningen in de buurt maken deze functies de locatie dynamisch en multifunctioneel. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het gebouw krijgt straks energielabel A en komt bovendien in aanmerking voor een BREEAM ‘very-good' certificaat.

Stadsdeel Zuidoost is verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte van plein Hoekenrode. Het plein wordt het nieuwe stadshart van Amsterdam Zuidoost dat de ArenA Boulevard en winkelcentrum Amsterdamse Poort met elkaar verbindt. Het nieuwe plein sluit straks aan op de nieuw te realiseren plint van nieuwAmsterdam, waarin de horeca en stedelijke voorzieningen gehuisvest zullen worden.

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ruim 2,3 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceerten levert gas, elektriciteit, energiegerelateerde producten, warmte en koude en helpt haarklanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van Vattenfall.

Met deze verhuurtransactie is het grootste deel van nieuwAmsterdam verhuurd, er resteert nog ca. 3.200 m² kantoorruimte voor de markt. De verhuur van nieuwAmsterdam wordt begeleid door Jones Lang LaSalle en DTZ Zadelhoff.

Lexence trad op als juridisch adviseur voor CBRE Global Investors. De juridische begeleiding aan Nuon werd verzorgd door Nauta Dutilh. NL real estate trad bij deze transactie op als commercieel adviseur van Nuon.

Download het persbericht.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT