Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

ING REIM NL en 15 Property Managers Tekenen Voor Duurzaamheid

ING Real Estate Investment Management (ING REIM NL) en vijftien property managers hebben een intentieverklaring ondertekend waarmee ze zich committeren aan gezamenlijke doelstellingen voor duurzaam beheerd vastgoed. De partijen richten zich allereerst op drie doelstellingen: het actief uitdragen van en verantwoording nemen voor een MVO beleid, het meetbaar maken van (eigen) milieuvriendelijke prestaties en het bevorderen van duurzaam inkopen.

Hans Copier, Country Manager ING REIM NL: “ING REIM NL werkt al jaren met succes aan de verduurzaming van haar vastgoedportefeuille. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met onze property managers sneller en betere resultaten kunnen behalen. Zo kunnen we het ambitieniveau opschroeven en concrete stappen zetten naar duurzaam beheerde gebouwen. Met deze intentieverklaring pakken we samen de verantwoordelijkheid op en laten we de branche zien dat het geen vrijblijvende oefening is.”

Onderstaande partijen hebben, samen met ING REIM NL, getekend voor een duurzame samenwerking binnen de vastgoedketen:
ACM Vastgoed Management
Actys Holding
DOS Vastgoedmanagement
CB Richard Ellis Property Management
DTZ Zadelhoff Property Management
Jones Lang LaSalle
MVGM Vastgoedmanagement
NAVB Vastgoedmanagement
Quares Property & Facility Management
REBO Vastgoed Management
SCM Property Management
Van ‘t Hof Rijland Vastgoedmanagement
VB&T Vastgoedmanagement
Verwey Vastgoed Wonen
WPM Winkelcentrum Management

ING REIM NL ziet dat vooral bij grote institutionele beleggers er steeds meer aandacht is voor duurzaamheid in de hele vastgoedketen; van eigenaar tot huurder. De drie vastgoedbeleggingsfondsen van ING REIM NL (ING Dutch Office Fund, ING Retail Fund, ING Residential Fund) voeren al geruime tijd een gecoördineerd beleid om te komen tot verduurzaming van de portefeuilles. Zo worden er op portefeuille niveau verbeterslagen doorgevoerd zoals inkoop van groene energie, opleidingen voor medewerkers en communicatie met en informeren van huurders. De intensivering van de duurzaamheids samenwerking met haar property managers is het meest recente voorbeeld van het gecoördineerde duurzaamheids beleid.

Voor meer informatie:

ING Real Estate Investment Management
Anneke van der Galiën
T + 31 70 341 9126,
E anneke.van.der.galien@ingrealestate.com
www.ingreim.com

Over ING Real Estate Investment Management

ING REIM richt zich op het beheer van kwalitatief hoogwaardig vastgoed in alle belangrijke wereldwijde markten met een totaal beheerd vermogen van EUR 66,2 miljard. ING REIM is een van de grootste vastgoedvermogensbeheerders wereldwijd en bedient een breed klantenbestand vanuit vier continenten: Europa, Noord Amerika, Azië en Australië.

ING REIM is onderdeel van ING Groep, een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse origine. ING Groep levert diensten op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenvoorzieningen aan meer dan 85 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 40 landen.

Download het persbericht.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT