Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

WTC Amsterdam krijgt eerste BREEAM-NL bestaande Bouw en Gebruik –certificaat in Nederland

19 september 2011 - ING Real Estate Investment Management Nederland (ING REIM NL) en Beheermaatschappij World Trade Center Amsterdam hebben op 19 september uit handen van de Dutch Green Building Council een BREEAM-NL certificaat Bestaande Bouw en Gebruik ontvangen voor de E-toren van het World Trade Center in Amsterdam. Het is voor het eerst dat dit certificaat werd uitgereikt voor Nederlandse gebouwen. De E-toren van het World Trade Center Amsterdam heeft 3 en 2 sterren gekregen voor respectievelijk het gebouw en het beheer. Het certificeringproces werd gecoördineerd door Cofely, verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de installaties van het World Trade Center Amsterdam.
 
BREEAM staat voor de British Research Establishment Environmental Assessment Method en is bedoeld voor een onafhankelijke beoordeling van duurzaamheid van gebouwen en gebieden. De BREEAM-methode wordt wereldwijd toegepast om bouwwerken te beoordelen op duurzaam gebruik van onder andere energie, ecologie, transport, materialen en gezondheid. De BREEAM-NL certificering voor nieuwe gebouwen bestaat al sinds september 2009.
 
“We zijn trots dat we dit certificaat als eerste in Nederland mogen ontvangen. Wij investeren veel in duurzaamheid. Met dit certificaat kunnen we dat ook objectief aantonen. Ons streven is om met het BREAAM-proces het World Trade Center Amsterdam verder te verduurzamen. Cofely heeft ons sinds april 2011 stap voor stap geholpen om tot een helder plan te komen. Dat heeft nu al geleid tot deze certificering. Ook zijn we blij met onze huurder Kempen & Co, die een actieve bijdrage aan de certificering heeft geleverd”, aldus Christiaan Huijg, Managing Director World Trade Center Amsterdam.


Anne de Jong, portfolio manager van het ING Dutch Office Fund: "Duurzaamheid is een logisch gevolg van onze beleggingsstrategie gericht op hoogwaardige kantoorgebouwen op de beste locaties. We zullen de komende jaren doorgaan met het verder verduurzamen van de portefeuille. Uiteraard maken we de behaalde resultaten graag zichtbaar om ze verder te kunnen verbeteren. Een meetlat als BREEAM NL Bestaande Bouw en Gebruik is zeer bruikbaar; juist omdat ook Beheer en Gebruik in de beoordeling wordt meegenomen. Het World Trade Center Amsterdam fungeert voor ons als proeftuin voor nieuwe duurzaamheidinitiatieven. We zijn natuurlijk heel erg trots dat ons World Trade Center-team hier zowel goede verhuur- als duurzaamheidresultaten behaalt!"

Over World Trade Center Amsterdam
World Trade Center Amsterdam is een commercieel zakencentrum op de Zuidas, het commerciele en economische hart van Amsterdam, met meer dan 115.000 m2 kantoorruimte.  World Trade Center Amsterdam richt zich primair op het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn. World Trade Center Amsterdam is een belegging van het ING Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van ING REIM Nederland.Voor meer informatie

ING Real Estate Investment Management
Anneke van der Galiën
T + 31 70 341 9126, E anneke.van.der.galien@ingrealestate.com
www.ingreim.comOver ING Real Estate Investment Management

ING REIM richt zich op het beheer van kwalitatief hoogwaardig vastgoed in alle belangrijke wereldwijde markten met een totaal beheerd vermogen van EUR 66,2 miljard. ING REIM is een van de grootste vastgoedvermogensbeheerders wereldwijd en bedient een breed klantenbestand vanuit vier continenten: Europa, Noord Amerika, Azië en Australië.ING REIM is onderdeel van ING Groep, een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse origine. ING Groep levert diensten op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenvoorzieningen aan meer dan 85 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 40 landen. Download het persbericht.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT