Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

MAB levert kantoorgebouw Nijenburg op aan ING REIM N

Den Haag, 21 juni 2011 – Op 20 juni jl. is kantoorgebouw Nijenburg, met een totale oppervlakte van ca 12.500 m2, opgeleverd aan ING Real Estate Investment Management Nederland (ING REIM NL). Nijenburg maakt onderdeel uit van het Oosterdokseiland (ODE) in Amsterdam, een ontwikkeling van MAB Development en Meyer Bergman in samenwerking met NCT CV. Met de vestiging van haar hoofdkantoor is Vodafone de grootste huurder van Nijenburg met 7.500 m2. Naar verwachting zal Vodafone eind 2011 haar intrek op ODE nemen, pal naast het zojuist geopende Mint Hotel.

De aankoop van kantoor Nijenburg, gelegen aan de stadszijde van het eiland, past in de strategie van ING REIM NL om kantoren te verwerven in de grotere steden, nabij stationslocaties. Met Nijenburg op nog geen 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station past deze aankoop uitstekend binnen dit beleid.

Kantoorgebouw Nijenburg
Nijenburg maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van Kavel 2 op ODE. De dynamiek van het eiland trekt trendbewuste bedrijven aan, waaronder Tom Tom en Vodafone Nederland. Hans Copier, Country Manager ING REIM NL: “In Nijenburg kunnen bedrijven volledig invulling geven aan de filosofie van ‘het nieuwe werken’. Het Oosterdokseiland biedt alle kwaliteiten die daarbij horen, namelijk een inspirerende omgeving in de binnenstad, uitstekende bereikbaarheid per OV, duurzaamheid en de mogelijkheid tot flexibele inrichting. Nijenburg is daarmee een waardevolle aanvulling op onze portefeuille.”
Behalve Nijenburg worden op kavel 2 ook 83 woningen gerealiseerd en is er ruimte voor retail/horeca met een terras aan het Oosterdok.

Over de ontwikkelaars
ODE is een ontwikkeling van de OOA C.V., een joint venture van MAB Development en Meyer Bergman. OOA CV ontwikkelt kavel 2 in samenwerking met NCT CV, waarin Bouwfonds Ontwikkeling, Stadgenoot en een groep Chinese investeerders participeren. De aannemer is Smit’s Bouwbedrijf en het ontwerp is van de hand van Baumschlager Eberle uit Oostenrijk.

Over Oosterdokseiland

Op het Oosterdokseiland (ODE) in het hart van Amsterdam direct naast het Centraal Station, verrijst een nieuw stuk binnenstad. Een gebied met hoogwaardige en moderne architectuur. Het meer dan 200.000 m2 omvattende ODE geeft nieuw elan aan wonen, werken, cultuur en verblijven op een prachtige plek in hartje Amsterdam. Bijzondere functies op het Oosterdokseiland zijn onder meer het eind mei geopende Mint Hotel, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het Conservatorium van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook TomTom, Saturn, VaPiano en Vodafone hebben gekozen voor vestiging op ODE. Voor meer informatie: http://www.oosterdokseiland.nl.

Over ING REIM NL
Kantoorgebouw Nijenburg is een belegging van het ING Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van ING Real Estate Investment Management Nederland dat belegt in Nederlands onroerend goed met een kantoorbestemming. Het ING Dutch Office Fund beschikt over een portefeuille van 81 objecten, een belegd vermogen van EUR 2,2 miljard en staat open voor institutionele beleggers uit binnen- en buitenland. Het fonds belegt voornamelijk in de vier grootste Nederlandse kantorenmarkten: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Download het persbericht.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT