Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

WTC Amsterdam verhuurt 7.100 m² in eerste kwartaal 2011

In het eerste kwartaal van 2011 heeft het Real Estate team van WTC Amsterdam, geassisteerd door Jones Lang LaSalle, DTZ en CB Richard Ellis, opnieuw een fors aantal verhuurtransacties gerealiseerd. Er zijn elf nieuwe transacties gesloten voor circa 1.925 m². Zes ‘zittende' huurders verlengden hun bestaande overeenkomst. Zij zijn samen goed voor circa 5.100 m². In totaal betreffen de transacties circa 7.100 m².

Bedrijven, gevestigd in het WTC, zijn actief op zowel de internationale als de nationale zakelijke, dienstverlenende markt. Nieuwe huurders met een internationale scope zijn onder andere:
• Oiltanking ARA & Europe South BV, 213 m²
• CRH Nederland BV, 661 m²
• Mitsubishi Aircraft, 109 m²

Andere bedrijven verlengden hun overeenkomst of breidden deze uit, zoals:
• Bank of Tokyo, 2.058 m²
• Michael Page, 2.116 m²
• CBMM Europe BV, 214 m²
• Amicorp Netherlands BV, 507 m²
• Marubeni Finance Holland BV, 206 m²

Koploper
World Trade Center Amsterdam is al 25 jaar een populair multi-tenant complex. Anno 2011 biedt het 125.000 m² kantoorruimte, een sfeervolle zakelijke ambiance en een uitstekende bereikbaarheid. Ook is het WTC - letterlijk en figuurlijk - koploper in vele vernieuwende initiatieven. Zo zet het WTC zich actief in voor ontwikkelingen rond duurzame energie.
Een duurzaam initiatief betreft de plaatsing van twee fluisterzachte microwindmolens op het dak van de H-toren. Sinds begin 2011 zijn deze operationeel. Gedurende een pilot periode van twee jaar wordt de opbrengst van de windmolens vergeleken met die van zonnepanelen. Daarnaast konden leden van de WTC Amsterdam Business Club zich op 30 maart jl. laten informeren
over elektrisch rijden én konden ze het ter plekke uitproberen. Een van de gasten op het podium was Maurits van Oranje. Hij vervult als voorzitter van het Formule E-team een actieve rol in het promoten van elektrisch vervoer in Nederland. Het WTC faciliteert elektrisch rijden met twee oplaadpunten in de parkeergarage.
WTC Amsterdam is tevens opnieuw Gold Partner van de Zuidas Run: dé business run van Nederland. Duizenden lopers - waaronder vele WTC'ers! - verschijnen op 29 mei aan de start.

Kwaliteit
In het World Trade Center Amsterdam bevinden zich onder meer service- en winkelruimtes en circa 10.000 m² publieke ruimte. Het biedt huurders een uitgebreid pakket facilitaire diensten; van schoonmaak tot groenvoorziening en van beveiliging tot catering. De diverse, kwalitatief hoogstaande dienstverleners, winkels en horeca in de torens en aan het Zuidplein dragen bij aan de prettige, open sfeer waarbij gemak centraal staat. World Trade Center Amsterdam bevindt zich op de Zuidas, het financiële en economische hart van Amsterdam. Het is een belegging van het ING Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd
vastgoedfonds van ING REIM Nederland.

Voor meer informatie:
ING Real Estate Investment Management
Sara Thijssen, Global Communication Manager
T + 31 70 341 9115, E sara.thijssen@ingrealestate.com
www.ingreim.com

Over ING Real Estate Investment Management
ING REIM richt zich op het beheer van kwalitatief hoogwaardig vastgoed in alle belangrijke wereldwijde markten
met een totaal beheerd vermogen van EUR 66,2 miljard. ING REIM is een van de grootste
vastgoedvermogensbeheerders wereldwijd en bedient een breed klantenbestand vanuit vier continenten: Europa,
Noord Amerika, Azië en Australië.

ING REIM is onderdeel van ING Groep, een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse origine. ING Groep levert diensten op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenvoorzieningen aan meer dan 85 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 40 landen.

Download het persbericht.

« TERUG NAAR HET OVERZICHT