Dutch Office Fund biedt kantoorruimte in hoogwaardige, duurzame kantoorgebouwen

ZOEK OP NAAM

Maatschappelijk verantwoord en milieubewust

Op het gebied van duurzaamheid is Dutch Office Fund één van de marktleiders in de Nederlandse kantorensector. Als organisatie erkennen wij het belang en de impact die onze gebouwen hebben op het milieu en de maatschappij. Wij zijn ons ervan bewust dat het mede onze verantwoordelijkheid is om de CO2-uitstoot van onze gebouwen te verminderen. In al onze objecten besteden we om die reden veel aandacht aan duurzaamheid. Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van CBRE Global Investors en de Dutch Funds is te vinden op www.sustainabledutchfunds.com

Een effectieve verlaging van de CO2-emissies is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de eigenaar en de gebruiker. Wij ondersteunen daarom ook onze huurders bij het optimaliseren van hun eigen installaties en inrichting waar het duurzaamheid betreft.

Onze ambitie is ervoor te zorgen dat onze vastgoedportefeuille blijft behoren tot het voorbeeld van duurzaamheid binnen de vastgoedsector. Daarmee willen wij een positieve bijdrage leveren aan de overheidsdoelstellingen op het gebied van milieu en het verbeteren van het leefklimaat in Nederland

Strategie
Het is onze ambitie om binnen onze peer group de leidende leverancier van duurzame onroerend goed producten te zijn. Wij willen onze huurders de meest duurzame huisvestingsoplossingen geven en onze beleggers een duurzame investering in kantoorpanden bieden. In 2011, 2012, 2013 en 2014 kreeg het Dutch Office Fund in het jaarlijkse GRESB-onderzoek (Global Real Estate Sustainability Benchmark) een Green Star, de hoogste kwalificatie. Tevens werd het Dutch Office Fund in 2013 en 2014 uitgeroepen tot Sector Leader. Wij beschouwen het GRESB-onderzoek als benchmark voor duurzame prestaties. Wij zijn verheugd dat wij ons steeds verder ontwikkelen en onze prestaties verder kunnen verbeteren, waarbij wij jaar na jaar de benchmark steeds verder overtreffen. Dit draagt bij aan onze algehele doelstelling.

Resultaten

 

Meer informatie over onze resultaten zijn te vinden op www.sustainabledutchfunds.com

Green Action Plan 2010 – 2013
De doelstellingen voor de periode 2010-2013 waren gericht op de verschillende processen binnen de vastgoedcyclus en de interne organisatie (acquisitie, exploitatie, renovatie, herontwikkeling en verkoop) van het fonds. Deze doelstellingen zijn reeds implementeert in de dagelijkse operatie van het fonds, meer informatie over de resultaten van het fonds zijn te vinden op www.sustainabledutchfunds.com

Green Action Plan 2014 - 2017
Waar het Green Action Plan 2010-2013 voornamelijk was gericht op de vastgoedcyclus en de interne organisatie heeft de tweede fase (2014-2017) een externe focus waarbij de nadruk ligt op het integreren van de van de volledige ‘real estate value chain’ en de belangrijkste stakeholders. In deze fase worden stakeholders geactiveerd om deel te nemen in de duurzame prestaties van het Dutch Office Fund.

1. Aandeelhouders
Biedt aandeelhouders in het Dutch Office Fund relevante informatie aan over duurzaamheid binnen het fonds en creëer bewustzijn over de toegevoegde waarde van duurzaamheid in vastgoedinvesteringen.

2. Het Fonds
Nadruk op duurzame ratings van individuele beleggingsobjecten en reductie van CO2 binnen de portefeuille.

3. CBRE Global Investors NL
CBRE Global Investors NL draagt zorg voor duurzame dienstverlening en zorgt ervoor dat haar leveranciers zich houden aan dezelfde regelen omtrent duurzaamheid als de leveranciers van het Dutch Office Fund. 

4. Leveranciers
Leveranciers zullen actief betrokken worden duurzaamheid binnen het Dutch Office Fund door het ondertekenen van de duurzaamheidsverklaring en faciliteren van feedback over de leveranciers haar duurzame prestaties.

5. Huurders
Actief informatie over energieverbruik en duurzaamheid gerelateerde verbeteringen met huurders delen alsmede huurders op een  regelmatige basis spreken over mogelijkheden omtrent duurzaamheid.