Specificaties

Adres Piet Heinkade 55 , Amsterdam
Tot. huuropp. 18202 m²
Multitenant Ja
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Tot. beschikbaar 0 m²
Huren vanaf 265 m²
Huurprijs vanaf € 265,- m²/jr

Omschrijving

UP Office Building is gelegen in het centrum van Amsterdam aan de zuidelijke IJ-oever nabij het centraal station. Het UP Office Building maakt onderdeel uit van een multifunctioneel complex waarin onder meer de Passenger Terminal Amsterdam (PTA), het Mövenpick Hotel en het Muziekgebouw zijn ondergebracht. Onder het complex is een openbare parkeergarage met ruim voldoende voor de verhuur beschikbare plaatsen. Vanuit de garage is een directe ingang naar het kantoorgebouw. Met 21 bouwlagen is het UP Office Building het hoogste gebouw in de omgeving en fungeert daarmee als een 'landmark'.

Het afwerkingsniveau van het kantoorgebouw is van hoge kwaliteit. Maar ondanks dat investeert DOF op dit moment in een nieuwe centrale hal en gemeenschappelijk bedrijfsrestaurant en worden er plannen gemaakt voor conferentie/ vergader centrum. Het wordt een multi tenant gebouw met veel faciliteiten. Voor onze visie op dit gebouw:

 www.upofficebuilding.nl

De ventilatievoud is 50 m³/h per 10 m² en het koelvermogen is 80W per m² met een vrij koelvermogen voor interne warmtelast van 40W per m². Het gebouw is aangesloten op duurzame stadsverwarming en stadskoeling. De zuidgevel is gedeeltelijk voorzien van een klimaatgevel en mechanisch per stramien bedienbare binnenzonwering. Tenslotte zijn de kantoorvloeren voorzien van verhoogde vloeren voor (data)bekabeling.


Omgeving

De zuidelijke IJ-oever is een dynamische omgeving die in de afgelopen 15 jaar ingrijpend is veranderd. De oorsponkelijke havenfunctie met pakhuizen is daarbij omgevormt naar een multifunctioneel gebied met wonen, werken, leisure en voorzieningen. In de directe omgeving zijn (de hoofdkantoren van) toonaangevende bedrijven gehuisvest zoals Ahold, TomTom, SBS Broadcasting en Vodafone. In UP Office Building zelf is Philips de grootste gebruiker. In de directe omgeving zijn vele voorzieningen te vinden zoals het Mövenpick hotel, het Mint hotel, het Lloyd Hotel, het Muziekgebouw, restaurant Fifteen, club Panama en vele andere horecavoorzieningen.

In het nabijgelegen Centraal Station zijn meerdere retailvestigingen gesitueerd zoals een Hema, Etos, AKO, Starbucks en AH to go. Daarnaast is de historische binnenstad van Amsterdam met al haar winkel en horecavoorzieningen op loopafstand. 


Bereikbaarheid

Het UP Office Building is zowel per auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Via de Piet Heinkade en de Piet Hein tunnel kan de ring A10 binnen enkele minuten worden bereikt. Vanaf de afslag Zeeburg zijn de A1 en A2 binnen handbereik.

De parkeernorm in de onder het gebouw gelegen garage bedraagt 1:250 BVO, waarbij extra parkeerplaatsen buiten de norm om direct kunnen worden gehuurd van de beheerder van de parkeergarage.

Amsterdam Centraal Station is op loopafstand gelegen. Daarnaast stoppen tramlijn 25 en 26 voor de deur van de IJ-toren.

Met de tram is het nog 1 halte naar CS. De andere kant op gaat tramlijn 26 richting IJ-burg, waarbij ook het nabijgelegen P&R terrein op Zeeburgereiland wordt aangedaan. Vanaf Centraal Station zijn er directe treinverbindingen met Utrecht, Haarlem, Zaandam en Schiphol. Ook de internationale treinen Thalys, Feria en ICE vertrekken vanaf CS. Daarnaast zijn er een groot aantal tram, metro en busverbindingen vanaf Centraal Station beschikbaar.